Dva miliona evra iz Evropskog Progresa

Lokalne vesti - Četvrtak 30.10.2014 - 11:47

Upravni odbor programa Evropski PROGRES doneo je odluku da pokrene dva nova konkursa ukupne vrednosti oko dva miliona evra.

Sa sastanka UO EU Progresa Sa sastanka UO EU Progresa

Na sastanku održanom u Aleksincu dogovoren je konkurs za pružanje pomoći klasterima u ukupnom iznosu do 200.000 evra, kao i podršku lokalnim samoupravama za socijalne i ekonomske infrastrukturne projekte, vrednu 1,78 miliona evra.


Odbor je odobrio i predlog projekta za institucionalno jačanje lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost i podršku opštinama za poboljšanje politika rodne ravnopravnosti, koji će na terenu sprovoditi kancelarija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women).
 
- Evropski PROGRES je nova prilika za sve nas: da stvorimo povoljnije uslove za investicije i razvoj poslovanja; da osnažimo bazu za razvoj infrastrukture; da vam pomognemo da usvojite neke on najboljih globalnih praksi u vođenju projekata - rekao je predstavnik Sektora 3 delegacije Evropske Unije, Rihard Maša.

Sastanku su prisustvovali predstavnici ministarstava Republike Srbije, opština koje učestvuju u realizaciji Evropskog PROGRESa, predstavnici razvojnih agencija i projekata, civilnog društva, donatori – predstavnici Evropske unije i Vlade Švajcarske.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: