EU: Još sankcija za Ruse

Svetske vesti - Četvrtak 24.07.2014 - 09:48

Ministri inostranih poslova EU u četvrtak će proširiti listu ruskih državljana i entiteta kojima će biti zavedene sankcije zbog uloge Moskve u ukrajinskoj krizi.

Evropska unija se saglasila da ubrza nametanje širih sankcija i razmotri primenu oštrijih mera nakon što je iznad istoka Ukrajine oboren malezijski avion.
 
Ministsri spoljnih poslova su o tome postigli dogovor u utorak, a saopštili da nisu doneli odluku o jačanju sankcija Rusiji. 
 
Visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Ketrin Ešton rekla je da je EU odlučila da ubrza pripreme ciljanih mera dogovorenih na prošlonedeljnom samitu. 
 
Kaznene mere će, prema njenim rečima, biti proširene i na pojedince i kompanije povezane "s ruskim poslanicima odgovornim za aneksiju Krima i destabilizaciju istočne Ukrajine". 
 
Ona je, odgovarajući na pitanje novinara, rekla da ne raspolaže detaljima o imenima sa spiska i precizirala da će lista biti dostupna čim bude kompletirana. 
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: