FUUUL: Ovakav auto Vranju treba

Lokalne vesti - Četvrtak 18.12.2014 - 10:36

Grad Vranje raspisao je javni poziv za nabavku jednog putničkog automobila, kako se čulo na Skupštini grada, Škode Superb.

Vranje planira nabavku novog službenog automobila - samo sa sivo metalik bojom Vranje planira nabavku novog službenog automobila - samo sa sivo metalik bojom

Obzirom da je dosadašnje službeno vozilo Grada, po rečima gradonačelnika „crklo“, i da bi njegova popravka stajala više od kupovine po sistemu „staro za novo“ kod „Auto Čačka“, ovakva namera gradskih vlasti ne sme da čudi.

Ipak, specifikacija potrebnih performansi koje su navedene u pozivu zaista pomalo iritira čak i one koji nemaju jasnu predstavu o čemu se radi.

Grad, dakle, traži dizel putničko vozilo, ali da bude limuzina, i plus svetlo sivo metalik.

Motor mora da bude od najjačih, do 2.000 kubika, sa snagom od  125 kw, sa oko 2.7 metara međuosovinskog rastojanja.

Ostaje nejasno i šta će lokalnim vlastima prtljažnik od 550 litara, kao i gume od  225/45 R17.

Dodatna oprema koja je navedena u pozivu posebna je priča. Ako je AIRBAG već standardna oprema (za vozača, suvozača i prednji bočni), to se svakako ne može reći za bi-ksenonske farove, teleskopski uređaj za pranje farova, LED svetla u prednjim farovima i zadnjim štopovima, kožni volan sa komandama za putni računar / radio/ telefon...

Na sednici skupštine se čulo i da je čudno da Grad planira, u vreme opštte štednje, kupovinu automobila sa dvoozonskim klima uređajimaa sa elektronskom regulacijom, sa prednjim  svetlima za maglu sa „korner“ funkcijom, senzorom za kišu, sa unutrašnjim retrovizorom sa auto zatamnjenjem i slično.

Uz to, poziv trži i da novi gradski auto ima spoljašnje retrovizore sa grejačima(!), aluminijumske felne 17”, radio Mp3 sa integrisanim cd šaržerom i ekranom osetljivim na dodir i sa tri naslona za glavu pozadi.

Kupovina ovakvog automobila izazvala je gnev opozicije, a opunomoćenik SNS-a Miroslav Nešić rekao je da se ovde radi o neviđenom bahaćenju.

- Što bi mladi rekli, ovde je reč o ful fuuul opremi. Samo ove specijalne gume sa specijalnim felnama staju od 10.000 do 12.000 evra više nego obične.

U vremenu štednje sramota je da se grad bahati na ovakav način - kazao je Nešić.

Na ovakav napad replicirao je gradonačelnik Zoran Antić, ocenivši da se ovde radi o demagogiji u pokušaju skupljanja političkih poena.

- Ja u auto živim, jedem, spavam, i odlučili smo da kupimo novi jer je stari crkao, i za njegovu popravku treba više novca nego za kuppovinu novog po sistemu „starog za novo“.

Ja nisam sastavljao poziv, a auto smo planirali da kupimo još pre godinu dana. Mislio sam da to neće biti neophodno, ali ipak jeste - rekao je Antić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: