“Gardijan”: "Enormno zabavan Bregović"

Zabava - Petak 13.10.2017 - 09:11

“Gardijan” pohvalio album “Tri pisma iz Sarajeva”

Raznovrsno i zabavno FOTO: Promo Raznovrsno i zabavno FOTO: Promo

Multikulturalnost kojom je bio okružen u rodnom gradu, kompozitor Goran Bregović pretočio je u album “Tri pisma iz Sarajeva”, o kome je ovih dana pisao i čuveni britanski dnevni list “Gardijan”.

Uz objavu trećeg najavnog trejlera za album, novinar Robin Denselou, koji decenijama prati muzičku scenu, a poslednjih godina najviše vorld i folk muziku, podsetio je da je Goran Bregović rok zvezda bivše Jugoslavije, koja je nastavila da piše za filmove i da predvodi moderan talas balkanske ciganske muzike, kao i da je prodao više od šest miliona albuma i sarađivao sa mnogim muzičarima - od Igija Popa do “Džipsi kingsa”.

- Sada slavi istoriju svog rodnog Sarajeva, mesto susreta hrišćana, muslimana i Jevreja pre balkanskog rata - piše Denselou.

- Postoje instrumentalni delovi posvećeni trima religijama, u kojima dominiraju različiti violinisti, među kojima je moćnu atmosferu napravio Tunišanin Zied Zouari. Bregović je na albumu angažovao i špansku pevačicu Bebe, izraelskog folk-rokera Asafa Avidana i, najbolje od svega - raskošnog alžirskog pank rokera Rašida Taha.

Raznovrsno možda, ali uglavnom enormno zabavno!

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: