Građanski rat u Slavjansku

Svetske vesti - Četvrtak 24.04.2014 - 19:45

Ukrajinska vojska saopštila je da je u okršajima u Slavjansku u četvrtak ubijeno nekoliko proruskih ekstremista, a prema najnovijim informacijama sa lica mesta, vojska se povukla posle zauzimanja punktova i opkolila grad.

Ima mrtvih u Slavjansku (Foto: Blic) Ima mrtvih u Slavjansku (Foto: Blic)
Nije jasno zašto se vojska povukla posle dva časa, prenela je agencija Rojters, posle čega je lokalna narodna milicija ponovo zauzela položaje i dodatno ih utvrdila.
 
Prema rečima lokalnih samoproglašenih vlasti, u sukobima su poginula dvojica policajca, dok su još trojica ranjena, a policija se povukla pred vojskom da bi izbegla žrtve i zatim se vratila na položaje, preneli su ruski mediji.
 
Isti izvori tvrde da je ukrajinska vojska u ofanzivi na istoku angažovala 1.000 vojnika, 150 vozila i helikoptere, kao i da je opkolila Slavjansk sa tri strane, ostavljajući otvoren prostor samo na istočnoj strani.
 
Proruski gradonačelnik Slavjanska Vječeslav Ponomarjov upozorio je građane da ne izlaze na ulice, a iz sedišta samoodbrane najavljeno je da će pucati u slučaju ofanzive na grad.
 
Ponomarjov je naglasio da njegovi ljudi imaju mitraljeze, a prema izveštajima svedoka snage odbrane grupišu se u centru grada očekujući napad.
 
“U Slavjansku su danas započete kombinovane operacije. To znači samo jedno: građanski rat” saopšteno je iz kancelarije lokalnih vlasti.
 
 
 
Blic, Agencije, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: