Haljina od mesa Lejdi Gage ide u muzej

Zabava - Petak 11.09.2015 - 12:07

Kontroverzna haljina od mesa koju je Lejdi Gaga nosila 2010. na dodeli MTV video muzičkih nagrada, biće izložena u muzeju u Klivlendu.

Haljina izložena u muzeju. Foto: Getty Images Haljina izložena u muzeju. Foto: Getty Images

Rokenrol Dvorana slavnih u Klivlendu saopštila je da će haljina biti tamo izložena do kraja godine, prenosi AFP. Haljina, sastavljena od više komada argentinske govedine, dizajn je Franca Fernandeza i muzej ju je kupio posle dodele nagada i čuvao u hladnjači.

"Stavljena je u hemikalije i potom, tako mokra, stavljena na lutku kako bi se osušila", naveo je muzej u saopštenju i dodao da je haljina kasnije ofarbana kako bi izgledala sveže. Lejdi Gaga nosila je haljinu kada je dobila nagradu za spot godine za "Bad Romance" i izazvala debatu da li je haljina bila važan komentar ili samo pokušaj šokiranja javnosti.

Pevačica, poznata po živopisnim modnim izborima, kasnije je rekla da je haljinu izabrala kako bi ukazala na potrebu da se ljudi bore za svoje principe i da ne budu samo "meso na kostima".

Grupa za zaštitu prava životinja PETA bila je zgrožena haljinom i sada se nada da će haljina koja će biti izložena u Klivlendu podstaći ljude da postanu vegani.

"Da bi odbili muve i kako meso ne bi istrulilo, haljina je potopljena u varikinu i formaldehid pa posetioci muzeja ne bi trebalo duboko da dišu pored nje", rekla je predsednica PETA-e Ingrid Njukrik. Rokenrol dvorana slavnih u Klivlendu ranije je izložila haljinu u okviru postavke "žene u muzici".

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: