NI: Kolapsi na javnim mestima

Regionalne vesti - Sreda 08.07.2015 - 21:55

Svaki četvrti poziv niškoj Hitnoj pomoći danas je bio zbog kolabiranja građana, trećina intervencija leskovačkih lekara takođe je bila zbog kolapsa na javnim mestima, a slična situacija je i u Pirotu.

Kolapsli najčešće ispred šaltera. Foto: OK Radio, ilustracija Kolapsli najčešće ispred šaltera. Foto: OK Radio, ilustracija

U Leskovcu su najčešće od vreline kolabirali oni koji su stajali u redovima banaka, a slično je bilo i u Nišu gde su lekari uglavnom primali pozive zbog kolabiranja sa javnih mesta na koja su neki morali zbog posla, a neki pokazali neodgovornost i pored upozorenja da se ostane kod kuće.

Ipak, kako kaže, ima onih koji ne mogu da procene koliko im je organizam jak, odnosno slab.

Inače, u 16 sati je u Nišu, prema podacima Republičkog hidrometerološkog zavoda, izmereno 36 stepeni, dok je na ulici bilo 40 stepeni, a u Leskovcu je zabeleženo 35 stepeni, mada je subjektivni osećaj da je temperatura 39.

Načelnik leskovačke Hitne pomoći Dragan Cakić očekuje da će i narednih dana biti uvećan broj poziva pacijenata, te upozorava ljude da se sklanjaju sa sunca. Onima koji ipak moraju da rade na terenu ili se bave poljoprivredom, iz Hitne pomoći savetuju da prave što češće pauze u poslu i uzimaju što više tečnosti.

Velike vrućine odrazile su se i na zdravstveno stanje mnogih Piroćanaca.

Na prijemnom odeljenju pirotske Bolnice tokom noći pomoć je zatražilo tridesetak hroničnih bolesnika kod kojih je pogoršano zdravstveno stanje zbog velikih vrućina.

Preporuka lekara je da se bez preke potrebe ne izlazi napolje od 10 do 17 sati, da se unosi dosta tečnosti, rashlađuje prostor u kome se boravi, a ukoliko neko izlazi van da obavezno obuče laganu i pamučnu odeću, stavi šešir i naočare i nanese zaštitnu kremu.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: