I trogodišnjaci brinu o svom izgledu

Zivot i stil - Subota 28.06.2014 - 12:59

Čak su i trogodišnjaci svesni da postoje različiti oblici tela, a mnogi misle da je veće obavezno i bolje.

pawpaw67 / Flickr.com pawpaw67 / Flickr.com

Iako se jedna studija bavila samo ovom ranom razvojnom fazom, ona je pokazala da deca od treće do osme godine žele da budu veća, jer to povezuju sa pozitivnim aspektima odrastanja.

Istraživanje sprovedeno na La Trobe univerzitetu, najveće je te vrste u istoriji. Gotovo 38 odsto dečaka i 30 odsto devojčica, želelo je da ima drugačiji oblik tela, a većina je želela veće.

Rezultati su takođe pokazali da su dečaci pod većim uticajem očevog odnosa prema telu, nego što su devojčice pod uticajem majčinog stava.

Mladim učesnicima prikazan je niz različitih oblika tela i trebalo je da ocene njihove pozitivne i negativne karakteristike i odgovore kakvo telo bi oni želeli.

Dr Stefani Damijano, koja je sprovodila istraživanje, kaže da će u sledećoj fazi biti ispitani stavovi dece o tome kako doživljavaju sopstveno telo i kakvu ulogu mediji imaju u tome.
 

DAILY MAIL, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: