IN MEMORIAM: Slobodan Drašković

Regionalne vesti - Nedelja 23.11.2014 - 22:08

Vranje - U nedelju kasno popodne, u rodnom selu Vrapče, na granici sa KiM, u kući gde je rođen pre 52 godine, iznenada je umro Slobodan Drašković, predsednik opštine Medveđa.

Drašković je preminuo do srčanog udara u 52. godini Drašković je preminuo do srčanog udara u 52. godini

Iz nepotvrđenih izvora saznajemo se je Drašković preminuo od posledica srčanog udara, prilikom kojeg je brzom intervencijom lekara pokušana reanimacija koja nije dala rezultate.

Slobodan  Drašković je najkrupnija politička figura opštine Medveđa posle Drugog svetskog rata.

Na čelu opštine bio je neprekidno od 2000. godine, a sada mu je tekao peti mandat na toj funkciji, koji je izborio koalicijom koju je predvodio na poslednjim izborima 2012. godine.

Slobodan Drašković je od 2000. godine i formiranja  Koordinacionog telu za jug Srbije, dao neprocenjiv doprinos mirovnom procesu, a potom i ekonomskom razvoju opština Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Poslednjih nekoliko godina, u toj maloj i siromašnoj opštini, zahvaljujući isključivo njegovim inicijativama, pokrenuta je proizvodnja u rudniku „Lece“, a otvoreno je i preko hiljadu novih radnih mesta, što se odrazilo na životni standard svih stanovnika Medveđe.

Drašković je za sobom ostavio suprugu i maloletnu ćerku.

Njegovoj porodici, opštini Medveđa, Draškovićevom  zameniku Fljorimu Sahitiju i pomoćnici Snežani Pavlović, saučešće su izjavile brojne javne ličnosti posebno sa juga Srbije, predsednici opština i lideri političkih partija.
 
Dan i datum sahrane Slobodana Draškovića biće saopšteni naknadno.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: