Ipak pili vodu iz radijatora!

Lokalne vesti - Petak 24.10.2014 - 13:01

Stručna komisija preduzeća „Novi dom“ iz Vranja pronašla je problem u zgradi „Lepa Brena“, zbog kojeg stanari imaju na slavinama isključivo vruću vodu.

zgrada Lepa Brena u centru Vranja zgrada Lepa Brena u centru Vranja

Kako je OK Radio u četvrtak objavio, stanari su, sada i zvanično potvrđeno, pili vodu iz radijatora koja može biti veoma opasna po zdravlje ljudi.

Naime, problem je ispao u jednom od stanova zgrade, gde je procurela takozvana „zmija“ koja vodu iz toplane, odnosno radijatora vodi do bojlera.

– Komisija je po prijavi stanara izašla na teren i pronašla uzrok problema.

U jednom od stanova u bijleru je instaliran izmenjivač toplote koji je priključen na mrežu grejanja.

On je neispravan, odnosno procureo je i preko bojlera dozvolio ulazak tople vode iz instalacije grejanja u vodovodnu instalaciju – piše u zapisniku komisije „Novog doma“.
 

Vlasniku stana je naloženo da ne otvara ventile za izmenjivač dok ne promeni neispravni izmenjivač u bijleru.

Podsetimo da je stanarima od četvrtka ujutru iz kuhinjskih i kupatilskih slavina tekla samo vruća voda.

Skupština stanara je odmah obavestila nadležne ustanove i zatražila hitnu proveru instalacija grejanja, jer se sumnjalo da je voda iz gradske toplane, odnosno radijatora u stanovima.

Zatražena je i biohemijska provera vode u Zavodu za javno zdravlje, a svi stanari su upozoreni da voda nije za piće dok se ne dokaže suprotno.

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: