Istorijsko gej venčanje u zatvoru

Zabava - Subota 21.02.2015 - 12:49

Mihail Galatinov i Mark Godvin su dva zatvorenika koja služe doživotnu robiju i koja će najverovatnije biti prvi gej par koji se venčao u britanskom zatvoru.

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Venčanje je zakazano za sledeći ponedeljak, ali još nije potvrđeno da će brak biti sklopljen u zatvoru, prenosi Gardijan.

Galantinov je uhapšen 1997. godine zbog ubistva Adriana Kaminskog koga je upoznao na gej četu, a Godvin je osuđen 2007. godine nakon što je ubio pedesetsedmogodišnjeg Malkolma Benfolda.

Neimenovani izvor je za Gardijan izjavio da je odnos ova dva muškarca dobro poznat unutar Ful Saton zatvora u kome se nalaze neki od najopasnijih zatvorenika u Britaniji.

Mihail i Mark su bii u odvojenim blokovima, a sastajali su se u zatvorskoj biblioteci.

Na kraju su ih prebacili u isti blok i tada je njihov odnos postao još prisniji.

Ful Saton navodno ima i grupu koja se zove "Duga" i koja okuplja gej, biseksualne i transrodne zatvorenike.

Portparolka Ministarstva pravde odbila je da komentariše ovaj par, ali je izjavila da je njihov brak pravo koje imaju svi zatvorenici u Britaniji.

- Zatvorenici imaju pravo da se venčaju u zatvoru na osnovu zakona koji je donet 1983. godine, ali nemaju pravo da budu u istoj ćeliji - rekla je portparolka.
 

GARDIJAN, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: