Jedna bolnica, a dva direktora

Lokalne vesti - Sreda 01.10.2014 - 14:36

Ortoped Slobodan Milenković iz Vranja imenovan je za vršioca dužnosti direktora ovdašnje Bolnice u osnivanju, pa sada ta zdravstvena ustanova ima dva rukovodioca.

Đorđević i Milenković Đorđević i Milenković

Odluka Ministarstva zdravlja od pre pet dana da Milenković bude imenovan za v.d. direktora napravila je potpunu zabunu kako u rukovodstvu Zdravstvenog centra, tako i u lokalnoj samoupravi, jer prethodni direktor Zvonko Đorđević zapravo i nije smenjen.

Dobro upućeni objašnjavaju da je ovim činom Ministarstvo otpočelo proces razdvajanja Bolnice od Doma zdravlja.

- Ja sam imenovan za direktora Bolnice u osnivanju. Prevashodni cilj mi je da privedem kraju proces odvajanja Bolnice i Doma Zdravlja.

Ovih dana imenovaćemo upravni i nadzorni odbor, koji treba da bude verifikovan od strane Ministarstva, a zatim rešiti statut i drugu papirologiju i taj proces bi trebalo da bude okončan za oko dva meseca – rekao je Milenković za Novosti.

Zdravstveni centar trebao je da bude podeljen do kraja prošle godine, ali je tada rukovodstvo grada reagovalo prilično oštro zbog ogromnih dugovanja i nejasnoća oko deobnog bilansa, pa je rok produžen.

- Ova odluka Ministarstva nas je prilično iznenadila i zbog toga smo od njih zatražili pojašnjenje, jer grad ne može da prihvati Dom zdravlja u trenutnoj situaciji.

Mi smo očekivali smene na čelu Zdravstvenog centra, smatram da bi imenovanje Milenkovića za rukovodioca Zdravstvenog centra bila dobra odluka i da je odatle trebalo krenuti sa procesom podele, jer je to logičniji put.

Lično mislim da je situacija prilično komplikovana i da proces podele imovine, kadrova i dugovanja ne može da se završi u kratkom vremenskom intervalu - kaže član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Aleksadar Stajić (SDPS).

Nezvanični podaci pokazuju da su dugovanja Doma zdravlja oko 600 miliona dinara, bez sredstava koja se duguju neugovorenim radnicima kojih ima oko 100 i koji već duže vreme ne primaju platu.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: