Jelena ispustila veliku šansu

Nacionalni sport - Ponedeljak 01.09.2014 - 05:56

Srpska teniserka Jelena Janković izgubila je od 17-godišnje Belinde Benčič sa 7:6 (8-6), 6:3 u osmini finala US opena.

BETA/AP BETA/AP

Veliku šansu Jelena je propustila u prvom setu – pri vođstvu 5:3 imala je set loptu na servis rivalke, ali je ne naročito jak drugi servis smestila bekhendom u mrežu.

Potom je Jankovićeva pretrpela brejk, ali je uzvratila istom merom i došla u situaciju da ponovo servira za vođstvo. Tada je povela 40:15, ali je propustila i te set lopte, pošto je Švajcarkinja odigrala nekoliko izvanrednih poena i izborila je taj brejk.

U "dodatnom gemu" Jelena je spasla dve vezane set lopte, ali na trećoj je promašila drajv volej, udarac koji odlično izvodi tokom cele karijere.

Kako se ispostavilo, meč je tada odlučen – borila se Jankovićeva i u drugom setu, imala je šanse, ali je Benčič kontrolisala najveći broj poena i bolje je igrala u ključnim trenucima.

Meč je trajao dva sata i dva minuta, Jelena je upisala 35 vinera i 38 neiznuđenih grešaka, dok je Benčič imala 30 direktnih poena i 34 greške

Šteta zbog poraza još je veća pošto se žreb prilično otvorio – mlada Švajcarkinja u četvrtfinalu će igrati sa Kineskinjom Šuai Peng, koja je savladala Lucije Šafarovu. Ukoliko preskoči i tu prepreku, Belinda će u polufinalu igrati sa pobednicom duela Voznijacki – Erani.

Kada se pogleda taj deo žreba i prilike koje je imala u meču, Jankovićeva ima za mnogo čime da žali.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: