Junajted vraća Pikea za 20 miliona evra

Svetski sport - Utorak 21.10.2014 - 14:08

Mančester Junajted očajnički traži pojačanje za odbranu koja je u osam mečeva u PL ove sezone primila 12 golova. Prioritet Luja van Gala je Đerar Pike.

BETA/AP BETA/AP

Španski reprezentativac je ove sezone u drugom planu u Barselonu, nakon dolaska Žeremija Matjea, što Junajted želi da iskoristi i pokuša da ga vrati na Old Traoford.

Kako prenose engleski i španski mediji, Junajted planira da u januaru plati Barsi 20 miliona funti za Pikea, koga je 2008. poslao na Kamp Nou za samo pet miliona.

Pike tada nije imao mesta pored sjajnog tandema Rio Ferdinand-Nemanj Vidić, ali mu sada neće biti problem da se izbori za startnu postavu pored Fila Džonsa, Krisa Smolinga i Džonija Evansa.

Junajted je tokom leta potrošio oko 45 miliona funti na dovođenje defanzivaca, ali dolazak Luka Šoa i Markosa Rohoa nije bio dovoljan da Van Gal dobije odbranu dovoljno dobru da omogući Junajtedu osvajanje bodova.

"Crveni đavoli" posle osam kola Premijer lige imaju samo 12 bodova, deset manje od lidera Čelsija kojem gostuju predstojećeg vikenda, a u naradne četiri nedelje očekuju ih i derbiji sa Mančester Sitijem i Arsenalom.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: