Kada je najbolje vreme za seks

Zabava - Subota 22.08.2015 - 10:19

Ako ste se ikada pitali kada je najbolje vreme za seks, naučnici imaju odgovor - prema istraživanju sprovedenom u Italiji, najbolje vreme za seks je jutro.

Rano ujutru, najbolje vreme za ljubav. Foto:Thinstock Rano ujutru, najbolje vreme za ljubav. Foto:Thinstock

Naučnici tvrde da je upravo tada nivo testosterona kod muškaraca i žena najviši, što je vrlo pogodno za vođenje ljubavi.

"Nivo energije kod žene i muškarca je takođe najviši ujutro, a i mentalno su manje okupirani životnim problemima", tvrdi seksolog Džeraldin Majers.

Naučnici su uspeli precizno da odrede najbolje vreme za seks i tvrde da je to 5:48 sati ujutro.

"Upravo tada postoje najveće šanse da oba partnera dožive orgazam", dodala je Majers.

Nedavno istraživanje, objavljeno u magazinu “British Medical Journal” navodi da sunčeva svetlost povećava nivo testosterona stimulisanjem hipotalamusa, dela mozga zaduženog za hormone.

Pre nego što čovek otvori oči ujutro, nivo testosterona je na vrhuncu - između 25 i 50 odsto više nego u bilo koje drugo doba dana.

"Povišen nivo testosterona ujutro znači da se većina muškaraca dva ili tri puta nedeljno budi sa erekcijom", izjavila je Ešli Grosman, profesorka iz Londona.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: