KAKO SE BACAJU PARE: Kućica za zatvor!

Lokalne vesti - Četvrtak 20.11.2014 - 12:28

Račun grada Vranja bio je kratko u blokadi zbog duga za izgradnju kućice u gradskom parku.

Bezvredan prostor košta pet miliona Bezvredan prostor košta pet miliona

Od trenutka izgradnje do danas, preduzeću „Neša fasada“ nije plaćena izgradnja objekta, pa je Grad tužen 2006. godine i po presudi dužan je bio da plati pet miliona dinara, zbog čega je izvršena prinudna naplata potraživanja i blokada računa.

Prema rečima gradonačelnika Vranja Zorana Antića, neko će zbog ovoga da ide u zatvor.

Taj slučaj je na kraju završio na sudu i sada sve to treba raspetljati ko je kriv i zašto je do ovoga došlo. Neko će da ide u zatvor, a ko videćemo.

Postojao je ugovor za izgradnju tog objekta, ali se obaveze po tom ugovoru nisu izvršavale.

To je dogovarao zamenik predsednika opštine Goran Stanković. Šta je dogovoreno, a šta potpisano, tek ćemo da razmotrimo.

U svakom slučaju nedopustivo je da račun Grada bude u blokadi, pa sam hitno morao da prebacim sredstva iz budžeta za pokrivanje te prinudne naplate
– kaže Antić.

Tadašnji zamenik predsednika opštine Goran Stanković kaže da „veze nema sa dogovorom i ugovorom za izgradnju te kućice“.

Niti sam ja išta potpisivao, niti sam dogovarao sa nekim nešto u vezi izgradnje tog objekta.

Ja sam davao ideje i predloge, trudio sam da nešto od parka napravimo i evo, odmah dezinformacije u startu.

Postojao je gradonačelnik koji je imao ovlašćenje da tako nešto dogovara i potpisuje.

Tu je bila ledina koja ničemu nije služila, osim kao svratište za narkomane i ja sam animirao javnost da se od tog dela parka napravi dečije igralište.

Dakle, samo animirao, ne i dogovarao i ugovarao
– kaže Stanković.

On tvrdi da ne zna ni ko je bio izvođač radova, jer se bavio darodavcima koji su pomagali izgradnju igrališta, ali ne novcem, već materijalom.

Stanković se ne seća ni kada je to igralište napravljeno, samo kaže da je upamtio kako su se uložili veliki napori da deca Vranja dobiju svoje parče u gradskom parku, koje vlast posle njega nije dovoljno čuvala, pa su u par navrata igračke uništavane od strane vandala.

Uz ovo, objekat maksimlno vredi do pola miliona dinara, ako baš hoćete da ne štedite na majstorima.

Ko je kriv što će Vranje, dakle svi građani, platiti nepotrebnu, potpuno uništenu i sada potpuno bezvrednu građevinu deset puta skuplje?

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: