Kako ubrzati rast kose?

Zabava - Sreda 06.08.2014 - 14:13

Ubrzan rast kose se ne može postići delovanjem na kosu spolja odnosno delovanjem na već formirano stablo dlake. Dakle ako želimo da pospešimo rast kose neka promena mora doći iznutra, odnosno iz ishrane– dodataka ishrani ili i iz promene načina života.

peterbusse/flickr.com peterbusse/flickr.com

Kada govorimo o ubrzanom rastu kose, mi ustvari govorimo o tome kako da stignemo do normalne brzine rasta kose koja je promenjena usled neodgovarajućeg načina života, neodgovrajuće ishrane ili kao posledica promena u oraganizmu.

Kosi, odnosno folikulama koje je proizvode, je potrebana dovoljna količina hranljivih materija zarad normalnog funkcionisanja. Stres je jedan od glavnih uzročnika koji dovodi do usporenog rada folikula, a intenzivan stres može dovesti i do potpunog pretstanka rada folikula, pa se dešava da se u ovakvim slučajevima potpuno zaustavi rast kose i do nekoliko meseci. Smatra se da pušenje u mnogome doprinosi usporavanju rasta kose. Nasuprot ovome zdrav način života i upražnjavanje fizičkih aktivnosti čini da nam telo funkcioniše na najbolji mogući način pa se to odražava i na ubrzan rast kose.

Pravilna ishrana je vrlo važna za ubrzavanje rasta kose, jer kroz izbalansiranu ishranu unosimo hranljive materije koje su kosi potrebne. Iako se držanje neke vrste dijete zarad ubrzavanje rasta kose čini kao preterano, treba imati u vidu da sve što prija kosi prija i kompletnom organizmu, pa kosa može da bude motiv da krenete ka zdravijem načinu ishrane.
 

SUPER ŽENA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: