Kakve brade su privlačne ženama?

Zabava - Nedelja 08.02.2015 - 12:19

Žene vole mušku bradu, ali kakvu?

Beta / Jordan Strauss/Invision/AP Beta / Jordan Strauss/Invision/AP

Dugačke brade, brade “od jednog ili dva dana” i potpuno obrijani muškarci manje su privlačni ženama od pomalo zapuštene brade koja nije brijana desetak dana, pokazala je australijska studija.

Nauka kaže da svaka dužina šalje drugačiji signal suprotnom polu.

- Facijalne dlake povezuju se ne samo sa zrelošću i muževnošću, nego i dominacijom i agresijom - kažu autori studije Barnabi Dž. Dikson i Robert C. Bruks.

- Srednja dužina brade je najatraktivnija, dok muškarce s dugom bradom žene doživljavaju kao osobe koje će biti bolji očevi i štititi svoje potomstvo - pišu oni.

Osim toga, naučnici su otkrili da brada može da oda utisak plodnosti – što muškarac ima više dlaka na licu, to ženama deluje muževnije, naročito ako su one u plodnoj fazi menstrualnog ciklusa.

Dikson i Bruks došli su do tih zaključaka prikazujući fotografije nasmejanih muškaraca sa različitim dužinama brade 351 ženi i 177 heteroseksualnih muškaraca.

Po svemu sudeći, na rezultate je uticala naša evolucija.

- Bradatost je praistorijsko stanje muškog lica - piše naučnik Rik Mislevski, koji smatra da se brade odavno smatraju znakom muževnosti.

- Zato kvalitet brade, njena gustina i punoća signalizira potencijalnim partnerkama da je muškarac zreo i spreman za očinstvo. To bradu čini moćnom polnom karakteristikom - kaže on.
 

BUSINESS INSIDER, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: