Kanada dodatno sankcioniše Rusiju

Svetske vesti - Subota 20.12.2014 - 03:25

Kanada je u petak uvela dodatne sankcije Rusiji, koje uključuju i restrikcije na izvoz tehnologija koje se koriste u naftnoj i gasnoj industriji.

(Foto: sunnewsnetwork.ca) (Foto: sunnewsnetwork.ca)
Ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd je rekao da je dodatnim sankcijama obuhvaćeno 11 Rusa i devet Ukrajinaca zbog, kako je naveo, ruskih akcija u Ukrajini.
 
- Ništa ne činiti nije opcija. Sada, sa velikim padom cene nafte, sankcije imaju veliki efekat, i nadam se da će predsednik Vladimir Putin izabrati drugi put - kazao je Berd.
 
Predsednik SAD Barak Obama potpisao je  u četvrtak zakon kojim se odobrava novi set sankcija Rusiji, ali, kako je rekao, ne planira da primeni kaznene mere navedene u dokumentu, koji je pre šest dana usvojen u Kongresu. 
 
Zakon zahteva od predsednika da primeni sankcije na ruske državne kompanije koje se bave proizvodnjom oružja i druge kompanije iz sfere odbrane, ali mu takođe daje mogućnost da od sankcija odustane.
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: