Kazna za bačen pikavac u Parizu 68 evra

Zabava - Petak 08.05.2015 - 12:15

U francuskoj prestonici je pokrenuta velika kampanja kako bi se stanovništvu skrenula pažnja na problem pikavaca od cigareta na javnim mestima, ali i da se javnost upozori na uvođenje kazne za bacanje opušaka.

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pre kažnjavanja, senzibilizacija: gradski oci su postavili širom grada plakate s kojih pozivaju Parižane i posetioce da se suzdrže od bacanja pikavaca koji predstavljaju ozbiljno vizuelno i ekološko zagađenje.

Kako prenose francuski mediji, svake godine se s ulica Pariza počisti 350 tona pikavaca. Ovom toksičnom otpadu, koji zagađuje zemlju i vodu, potrebno je od četiri do 12 godina da nestane.

Bitka protiv opušaka ne vodi se samo putem bilborda već i konkretnom akcijom u kojoj će na teritoriji grada biti postavljeno 30.000 kanti za otpatke, po jedna na svakih 100 metara, opremljenih metalnom pločicom za gašenje cigareta.

Parižani imaju priliku da se priviknu na novi režim do septembra, kada će na snagu stupiti novi zakon po kojem će svako bacanje pikavca na ulicu biti kažnjeno sa 68 evra.

TANJUG

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: