Kirbi: Zovite koga hoćete

Nacionalne vesti - Četvrtak 18.09.2014 - 15:47

Ambasador Sjedinjenih američkih država Majkl Kirbi izjavio je da se ne protivi poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu.

(Foto: RTS) (Foto: RTS)

On je kazao da njegova izjava o pozivu Putinu da dođe na proslavu oslobođenja Beograda nije pritisak na Srbiju da se opredeli između Moskve i Zapada.

- Srbija ima pravo da pozove koga hoće, kada god hoće, ja sam samo želeo da napomenem da je možda istorijski kontekst donekle iskrivljen - rekao je Kirbi, koji je u intervjuu za list “Večernje novosti” od četvrtka pitao zašto pored Putina nisu pozvani i drugi predstavnici bivših sovjetskih republika.

Kirbi je kazao da je u oslobođenju Beograda u Drugom svetskom ratu učestvovala i Treća ukrajinska armija SSR-a.

- Ne radi se o tome da ja nisam saglasn s posetom gospodina Putina, nego o tome da, ako je smisao obeležavanje oslobođenja Beograda, onda se treba setiti svih koji su u tome učestvovali - rekao je Kirbi.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: