Koje doba dana je najbolje za vežbanje

Zivot i stil - Subota 15.08.2015 - 10:52

Da li želite što pre da smršate ili da definišete mišiće? Doba dana kada vežbate utiče na postizanje različitih ciljeva i rezultata.

Vežbanje ujutru ili uveče? Foto: Thinkstock Vežbanje ujutru ili uveče? Foto: Thinkstock

Vežbanje ujutru

Ukoliko želite da smršate, jutarnji period je najbolji za vežbanje. Organizam ujutru brzo sagoreva šećere, a zatim prelazi na masti. Ukoliko ne možete da krenete na trening praznog stomaka, onda uzmite nešto lagano pre odlaska, poput jogurta, orašastih plodova ili neke voćke.

Popodnevno vežbanje

Ako vam zbog obaveza najviše odgovara da u toku dana vežbate, onda bi bilo najbolje ako biste trening odradili pre neke bitne obaveze. Ovo je važno zbog toga što pola sata umerenog treninga znatno smanjuje stres i povećava lučenje seratonina, hormona sreće.

Vežbanje uveče

Ukoliko želite da definišete i izgradite mišiće onda je ovo najbolje doba dana za to. Mišići tokom dana, uz dnevne obaveze koje imate, konstantno rade, tako da su zagrejani i snabdeveni kiseonikom. Vežbe najveći efekat na mišiće imaju uveče, a i trening je dosta lakši. Bitno je da znate da vam večernji trening može pokvariti san, pa je najbolje da ga završite najmanje sat vremena pre spavanja.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: