Krojf : Barselona mora da vrati Pepa

Svetski sport - Sreda 16.04.2014 - 19:02

Bivši fudbaler i trener Barselone Johan Krojf rekao je da bi za Barselonu bilo najbolje da na mesto trenera vrati Pepa Gvardiolu.

BETA/AP BETA/AP

Barselona trenutno zauzima treće mesto na tabeli i za prvoplasiranim Atletiko Madridom zaostaje četiri boda.

- U ovom trenutku najbolje za Barselonu je da se vrati Gvardiola - rekao je Krojf.

- Najbolje što Đoan Laporta može da uradi ako se vrati na mesto predsednika je da vrati Gvardiolu u Barselonu. On je jako inteligentna osoba i siguran sam da će to uraditi - dodao je bivši trener Barselone.

Johan Krojf nastavio je da kritikuje trenutni rad Barselone, insistirajući na tome da svi zaposleni u klubu moraju da rade u interesu Barselone.

- Oni koji tačno znaju šta treba uraditi ne donose odluke ni o čemu. To rade oni koji fudbal žele da iskoriste kao biznis i što više zarade. Dok je Laporta bio predsednik imao je uz sebe ljude koji dobro poznaju fudbal, a pored njih i Gvardiolu koji je donosio odluke koje se tiču isključivo igre i taktike.

Zato je sve u klubu bilo tako dobro. Bilo je i dobrih i loših momenata, ali je sistem dobro funkcionisao - objasnio je Krojf.

Holandski fudbalski stručnjak komentarisao je i kritike upućene Mesiju nakon što je Barselona eliminisana iz Lige šampiona.

- To je apsurdno. Do pre nekoliko dana Mesi je bio najbolji igrač sveta, a nakon eliminacije iz Lige šampiona iznenada se dovodi u pitanje njegov kvalitet i taletan. Barselona ima kadrovske probleme.

Predsednik želi da bude i menadžer i trener -  zaključio je Krojf.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: