Lezbijke češće postižu orgazam od ostalih žena

Zabava - Sreda 27.08.2014 - 12:08

Lezbijke, po svemu sudeći, češće doživljavaju orgazam od heteroseksualki.

Foto: Marco Gomes / Flickr.com Foto: Marco Gomes / Flickr.com

Nedavna studija objavljena u Žurnalu seksualne medicine obuhvatila je uzorak od 6.151 muškaraca i žena starosti između 21 i 65 godina.

Iako odgovori muških ispitanika o učestalosti orgazma nisu mnogo varirali u zavisnosti od seksualne orijentacije (heteroseksualni muškarci doživljavali su vrhunac u 85,5 odsto slučajeva, dok je taj procenat kod homoseksualaca iznosio 84,7), kod žena je razlika bila očiglednija.

Dok su heteroseksualke doživljavale orgazam u 61,6 odsto slučajeva, lezbijke su imale vrhunac u 74,7 odsto odnosa.

Istraživači smatraju da je to možda rezultat toga što su lezbijke opuštenije u društvu žena i bolje upoznate sa ženskom anatomijom u odnosu na muškarce, pa svoje partnerke brže dovode do orgazma.

Autor studije Džastin R. Garsija koji je docent na studijama roda i direktor Kinsi instituta Univerziteta u Indijani, objašnjava da bi ovi rezultati mogli pomoći u kreiranju terapija za osobe koje pate od različitih oblika seksualnih disfunkcija.

- Štaviše, nedostatak orgazma je čest problem, pa bismo zahvaljujući ovoj studiji mogli da poboljšamo zdravstvenu negu osoba koji imaju problema sa postizanjem vrhunca - kaže on.

HUFFINGTON POST, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: