Limun kao saveznik vaše lepote

Zivot i stil - Nedelja 05.04.2015 - 22:05

Limun je prava supernamirnica jer, osim što je izuzetno zdrav i prepun C vitamina, savršen je proizvod i kad je reč o nezi lica i tela.

Thinkstock Thinkstock

Za lice

Prirodne kiseline koje se nalaze u limunu odlične su za uklanjanje mrtvih ćelija kože pa je upravo zato limun čest sastojak prirodnih pilinga i maski za lice. Takođe, dobar je za uklanjanje masnoće, pegica i mitesera.

Umesto da kupujete skupe i neprirodne maske za lice, sami napravite svoju masku ili piling od prirodnih sastojaka.

Maska za lice od limuna: iscedite sok od 3-4 limuna u drvenu činijicu i dodajte nekoliko kapi vruće vode. Koristeći tufere natapkajte kožu lica, i isperite nakon nekoliko minuta.

Za masnu kožu: ako imate problema sa masnom kožom lica, pre spavanja pomoću tufera nanesite sok limuna na T-zonu (nos, brada, čelo) i ostavite da deluje preko noći.

Maska od banane i limuna: zgnječite jednu bananu i pomešajte sa jednom kašikom soka od limuna. Nanesite na lice i ostavite da deluje 10 minuta i temeljno isperite.

Piling za lice: uzmite krišku limuna i umočite je u kristalni šećer i njom istrljajte suve delove kože poput laktova, peta i kolena.
 

ŽENA.HR

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: