Merkel: Bez Rusije nema bezbednosti

Svetske vesti - Četvrtak 20.11.2014 - 13:59

Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je da bez Rusije nije moguće dugoročno održati bezbednost u Evropi i da se mora ostaviti prostor za dijalog sa Moskvom.

(Foto: bakuinfo.az) (Foto: bakuinfo.az)
- Svesni smo da samo zajedno sa Rusijom možemo da dugoročno održimo bezbednost u Evropi. Zato ekonomske sankcije nisu same po sebi cilj; moramo da održimo dijalog - kazala jeMerkel.
 
Premijerka Poljske Eva Kopač i Angela Merkel podsetile su u četvrtak da je proteklo već 25 godina od Mise pomirenja u Kšižovoj na kojoj su se, dajući nadu za zatvaranje mračnih poglavlja istorije dva naroda, sreli poljski premijer Tadeduš Mazovjecki i nemački kancelar Helmut Kol.
 
- Koliko je važno pomirenje vidi se danas i u Ukrajini kojoj je narušena teritorijalna celovitost... Svesni smo i bojazni naših suseda Poljaka zbog teške istorije. Jasno sam rekla: solidarnost NATO odnosi se na sve saveznike - kazala je nemačka kancelarka.
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: