Ministar traži oštru reakciju zbog tuče na Ginekologiji

Lokalne vesti - Nedelja 21.09.2014 - 09:33

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zatražio je od državnih organa da se najoštrije sankcionišu vinovnici incidenta na odeljenju ginekologije u Zdravstvenom centru Vranje u kojem je povređen dežurni lekar.

Zgrada vranjske Ginekologije Zgrada vranjske Ginekologije

"Nedopustivo je da krug bolnice bude poligon za ispoljavanje najprimitivnijeg ponašanja, bolnice moraju da budu i ostanu oaze mira i mesto gde se poštuje mir pacijenata i rad lekara", rekao je Lončar, a saopštilo Ministarstvo zdravlja.

Lončar je od državnih organa zatražio hitnu reakciju, kako bi se pokazala odlučnost da se slične situacije neće tolerisati.

"Nezamislivo je da se u krug bolnice ulazi u alkoholisanom stanju, a posebno fižicki se sukobljavati sa obezbedenjem i dežurnim medicinskim osobljem", ocenio je ministar i dodao da je u krugu bolnica zabranjena upotreba automobilskih sirena.

Vranjska policija saopštila je ranije danas da će podneti krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju protiv dve osobe iz tog grada koje su, kako se sumnja, polomile staklo na ulaznim vratima Ginekološkog odeljenja Zdravstvenog centra i povredile radnika obezbeđenja.

Presonline, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: