Mlađi Musliu ponovo umakao

Regionalne vesti - Petak 28.11.2014 - 10:11

Fatljum Musliu (31) iz Bujanovca, sin Jonuza Muslijua, novog predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), za kojim traga policija, opet je juče umakao pravdi.

Jedina poznata motografija Musliua mlađeg, foto Blic Jedina poznata motografija Musliua mlađeg, foto Blic

Za Fatljumom policija traga od jula.

Incident se dogodio u četvrtak oko 17h, u selu Dobrosin, 16 km zapadno od Bujanovca, kada je Musliu nepoznatim automobilom sa teritorije Kosova ušao u Srbiju.

Prema našim informacijama, pogranična policija je primetila da je, na jednom šumskom putu, u Srbiju ušao crveni "golf“ kosovskih registarskih oznaka, u kome su bile tri osobe.

Posle kraće potere vozilo se zaglavio u jednoj njivi, kada je vozač pokušao da zavara trag policiji, a tri mladića su uspela da pobegnu na Kosovo.

Pripadnici policije su u "golfu“ pronašli ličnu kartu i vozačku dozvolu na ime Fatljuma Musliua iz Bujanovca i UNMIK saobraćajnu dozvolu na njegovo ime.

Prema istim informacijama, pripadnici pogranične policije ustanovili su da su na vozilu lažne tablice, jer one ne odgovaraju podacima iz saobraćajne dozvole.

Bujanovačka policija od 3. jula ove godine traga za ovim beguncem, pošto je u automobilu kojim je tada upravljao, pronašla 270 pari patika bez prateće dokumentacije.

Musliu je tada, tek što je prveden, na očigled nekoliko policajaca, uspeo da pobegne iz zgrade Policijske stanice, od kada mu se gubi svaki trag.

Policija je potom za njim raspisala međunarodnu poternicu, a o celom slučaju upoznala UNMIK, pošto se pretpostavlja da se on krije negde na Kosovu.

Jonuz, otac Fatljuma Musliua, bio je politički komesar takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB).

Posle amnestije formirao svoju partiju - Pokreta za demokratski progres (PDP), a do izbora za predsednika NSA, bio je predsednik SO Bujanovac.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: