Mnogo seksa - dobro zdravlje

Zabava - Ponedeljak 06.04.2015 - 13:06

Lekari su dokazali da seks pozitivno utiče na psihičko, fizičko i emotivno zdravlje: Tokom odnosa telo oslobađa endorfin, koji umanjuje nivo stresa i anksioznosti, a utiče na jačanje imunog sistema.

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ako želite da ojačate imunitet, smanjite salo oko stomaka i ublažite stres, možete da krenete u teretanu, na trčanje, ali i da se sa lepšom polovinom bacite u krevet! Lekari su dokazali da seks pozitivno utiče na psihičko, fizičko i emotivno zdravlje:

- Sam seks ne može da vam "nabaci" trbušnjake, ali ćete tokom odnosa sagoreti od 85 do 200 kalorija.

- Malo akcije povećaće proizvodnju testosterona, što utiče na jačanje mišića, kostiju, ali i na plodnost, nivo energije i raspoloženje.

- Gužvanje postelje dva-tri puta nedeljno smanjuje mogućnost da dobijete rak prostate i do 40 odsto, a čak 50 odsto verovatnoću da doživite srčani udar ili šlog.

- Tokom odnosa telo oslobađa endorfine, koji umanjuje nivo stresa i anksioznosti, a utiče na jačanje imunog sistema.

- Oksitocin i serotoin su još neki od hormona koji se luče za vreme seksa. Oni smanjuju bolove u glavi i od artritisa. Takođe, pomažu vam da dobro spavate tokom noći, da lakše održavate željenu telesnu težinu i normalni krvni pritisak.

- Na kraju, imajte na umu da će više seksa danas uticati na vašu sposobnost da budete aktivni i u trećem dobu.

Pa, šta radite večeras?

NOVOSTI

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: