MOVE Week i u Vranju

Lokalni sport - Sreda 01.10.2014 - 08:32

Vranje - MOVE Week (Nedeljna fizička aktivnost) je projekat koji se odvija širom Evrope prve nedelje oktobra meseca.

Nedelja fizičke aktivnosti Nedelja fizičke aktivnosti

Ove godine održaće se od 29. septembra do 5. oktobra kao sastavni deo NowWeMOVE kampanje. Sportski savez grada Vranja uzeo je učešće i u Nedelji fizičke aktivnosti će ispratiti sve sportske aktivnosti u Gradu.

Cilj MOVE Week-a je da promoviše prednosti fizičke aktivnosti i redovnog učešća u sportu i rekreaciji. Veliki broj promotera fizičke aktivnosti će organizovati događaje, uključujući već postojeće kao i nove oblike fizičke aktivnosti tokom MOVE Week-a 2014.

NowWeMOVE kampanja je koordinirana od strane Medjunarodne Asocijacije za Sport i Kulturu (ISCA) u saradnji sa Evropskom Biciklističkom federacijom (ECF) u 2014.godini. MOVE Week 2014 je finansijski podržana od strane Evropske Unije.

MOVE Agenti su zvezde MOVE Week-a. Oni su ti koji omogućavaju da se MOVE Week dogodi. MOVE Agent može da bude sportska organizacija koja se bavi bazičnim sportovima, klub, škola, fakultet, volonterska grupa, kompanija, opština/grad ili pojedinac koji organizuje sportska dešavanja za MOVE Week.

Posao MOVE Agenta je da izabere tip događaja i lokaciju, da registruje događaj na portalu moveweek.eu, okupi tim koji će realizovati događaj, promovisati i analizirati kada se završi.

MOVE Agent je volonterska pozicija, ali ISCA i Nacionalni koordinatori u svakoj zemlji mogu ih posavetovati kako da potraže izvor finansiranja i podršku za svoje događaje.

Sav potreban materijal, posteri, flajeri, baneri i promotivni materijali postoje da pomognu MOVE Agentu u sprovođenju plana, dobijanju podrške, promocije i realizacije događaja.

Move week u Srbiji je omogućila Asocijacija Sport za sve, a prošle godine je organizovano 35 događaja u Srbiji.

Cilj za 2014. godinu je da se organizuje minimum 70 događaja sa preko 500 000 učesnika. Događaji su besplatnog karaktera kako bi bili otvoreni i pristupačni svima a mogu se organizovati u raznim disciplinama.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: