Mrkonjić tuži Zoranu Mihajlović

Nacionalne vesti - Utorak 23.09.2014 - 07:43

Bivši ministar građevine i infrastrukture Milutin Mrkonjić najavio da će tužiti aktuelnu ministarku u tom resoru Zoranu Mihajlović zbog tvrdnji da je odgovoran za ugovaranje posla za spornu deonicu Ub - Lajkovac.

Mihajlovićeva je Mrkonjića oiptužila u dnevnom listu “Politika” za izradu sporne deonice Ub-Lajkovac, Koridora 11 koji možda neće biti završen do 2017. godine.

- Iznenađen sam da ministarka očigledno ne zna tehnologiju odlučivanja u Skupštini, Vladi Srbije i Nacionalnom savetu za infrastrukturu - naveo je Mrkonjić u pismenom reagovanju na tu izjavu

Zamerajući ministarki ''nepoznavanje stvari i odsustvo profesije'', Mrkonjić je istakao da su i Skupština i Vlada i Nacionalni savet za infrastrukturu doneli svojevremeno odluku da se ide u izgradnju Koridora 11 i da se počne sa najspremnijom deonicom za realizaciju, a to je bila Ub - Lajkovac, 12 km.

Mrkonjić dodaje da Mihajlović odgovor na pitanje zašto kasni izgradnja te deonice, treba da potraži u preduzeću ''Koridori Srbije'' koje je taj posao vodilo od svog osnivanja, a koje je, kako on navodi, i profesionalno i politički ''pod kapom'' ministarstva koje ona vodi.

- Gospođa Mihajlović bi trebalo da zna da ministarstvo ne gradi, da grade preduzeća. Ministarstvo vrši samo upravni nadzor - naveo je Mrkonjić.


 

B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: