Na poslu najsrećniji oni koji najmanje razmišljaju

Zivot i stil - Ponedeljak 21.04.2014 - 08:55

Istraživanje koje su uradili profesori i istraživači Irvin univerzitetu u Kaliforniji pokazalo je da su najsrećniji na poslu radnici koji obavljaju svoje radne zadatke koji ne zahtevaju mnogo razmišljanja.

adamr/freedigitalphotos.net adamr/freedigitalphotos.net

- Posao koji ne zahteva psihičku uključenost pruža osobi osećaj ispunjenosti i zadovoljstva bez mnogo stresa i frustracija - objašnjava vođa istraživackog tima Gloria Mark.

Inače, istraživanje je sprovedeno na zaposlenima Majkrosofta (Microsofta), koji su ispunjavali zadatke primanja i servisiranja raznih podataka tokom celog dana, piše portal Kliks.

Istraživanje je, takođe, pokazalo da su se službenici u trenutku izvršavanja poslovnih zadataka koji zahtevaju veliku pažnju i koncentraciju osećali mnogo manje srećnim nego kada se od njih tražilo samo puko čitanje poruka i odgovaranje na elektronsku poštu.

- Koncentracija dovodi do jedne vrste stresa, a ljudi su generalno srećniji kada nisu pod stresom. S druge strane, posao koji ne zahteva veći napor pruža osećaj zadovoljstva zbog ispunjenja radne obaveze - navodi se u zaključku istraživanja.
 

TANJUG, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: