Nacistički voz sa tovarom zlata meta lovaca na blago

Zabava - Petak 21.08.2015 - 13:05

Nemac i Poljak koji tvrde da su oni ti koji su pronašli nacistički voz s tovarom zlata, dragog kamenja i drugih dragocenosti koji je, prema lokalnoj legendi, nestao pred kraj Drugog svetskog rata, sada zahtevaju 10 odsto provizije u zamenu za informacije o mestu i sadržaju voza.

Sano pismena potvrda o proviziji, otkriva mesto gde je voz.Foto: Thinkstock Sano pismena potvrda o proviziji, otkriva mesto gde je voz.Foto: Thinkstock

Lokalne vlasti trenutno ispituju tvrdnje ova dva muškarca pošto se u gradu Valbžih na jugozapadu Poljske pojavio veliki broj lovaca na blago koji se nadaju da će ugrabiti deo plena ili bar prisustvovati objavljivanju ovog istorijskog otkrića.

Nemac i Poljak su angažovali advokata koji treba da pregovara sa vlastima i svojim klijentima kao pronalazačima, obezbedi 10 odsto provizije.

Voz navodno sadrži 300 tona zlata, dijamanata i druge industrijske opreme, a pronalazači će otkriti gde se on nalazi samo kada budu imali pismenu potvrdu o dobijanju provizije.

Njihov advokat je izjavio da je ovo otkriće od svetske važnosti i da se može porediti sa otkrićem Titanika.

Čini se da vlasti ozbiljno razmišljaju o sklapanju dogovora uprkos upozorenjima istoričara da se može raditi o prevari.

Prema lokalnoj legendi voz je nestao pred kraj Drugog svetskog rata dok su Nemci bežali od sovjetskih snaga. Oni su u njemu sakrili blago koje su velikim delom ukrali od jevrejskih porodica.

Na osnovu anonimnih izvora veruje se da se voz nalazi 70 metara ispod zemlje ili pak ispod napuštene železničke stanice u Valimu, maloj seoskoj zajednici jugoistočno od Valbžiha.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: