Najmanja vlada do sada

Nacionalne vesti - Četvrtak 24.04.2014 - 09:35

Nova vlada imaće 16 ministarstava, što je najmanje od obnavljanja višestranačja u Srbiji.

Vlada će imati dva ministarstva manje Vlada će imati dva ministarstva manje
Vlada Aleksandra Vučića imaće dva resora manje u odnosu na kabinet Ivice Dačića. Za razliku od prethodne vlade, u novoj će biti spojeni saobraćaj, infrastruktura i građevina, kao i rudarstvo i energetika.
 
Jedno ministarstvo činiće poljoprivreda i životna sredina, a državna uprava biće odvojena od resora pravde i spojena sa ministarstvom lokalne samouprave.
 
Biće formirano i ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, dok je ministarstvu trgovine i telekomunikacija dodat resor turizma. Preostala ministarstva ista su kao i u Dačićevom kabinetu.
 
Za sada je poznato da će resorom privrede upravljati Kori Udovički, finansija Lazar Krstić, diplomatijom Ivica Dačić, kulturom i informisanjem Ivan Tasovac, dok se spekuliše da bi novim Ministarstvom saobraćaja, infrastruktura i građevina mogao da upravlja Aleksandar Antić.
Blic

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: