Najslađe se jede prstima

Zivot i stil - Subota 11.07.2015 - 10:19

Vaše shvatanje lepih manira za stolom moglo bi značajno da se promeni.

Zdravije je jesti rukama. Foto: Shutterstock Zdravije je jesti rukama. Foto: Shutterstock

U nekim situacijama je zdravije da jedete rukama i oližete prste.

Pogledajte zašto bi povremeno trebalo da odložite pribor za jelo i hranite se prstima.

Deluje preventivno na dijabetes tipa 2

Osobe koje jedu brzo izložene su većem riziku da obole od dijtebetesa tipa 2. S obzirom da ćete više i brže hranu pojesti ako je konzumirate viljuškom nego grabite prstima, nije na odmet da povremeno zaboravite na manire i uživate u svakom zalogaju koji ustima prinesete bez pribora.

Poboljšava varenje

Nakon pranja ruku eliminisaćete loše bakterije, ali će se dobre i dalje zadržati i završiti u vašem stomaku. U međuvremenu, čulo dodira na prstima će mozgu preneti informaciju o temperaturi i teksturi hrane, pa će vaš sistem za varenje biti spreman za hranu.
Sprečava prejedanje

Osobe koje često jedu prstima su mršavije jer imaju bolju kontrolu nad time koliko su hrane pojeli. Takođe, oni koji rade druge stvari dok jedu (čitaju novine ili drže mobilni telefon u rukama), uglavnom pojedu više hrane od onih koji su u tim trenucima posvećeni samo hrani. Kada jede rukama nećete se lako odlučiti da se zabavljate drugim stvarima jer su vam ruke umazane hranom, što je svakako dobro za liniju.

Lisa, OK Rdaio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: