NI: Beba pobegla iz vrtića

Regionalne vesti - Četvrtak 24.07.2014 - 14:48

Dete od 16 meseci pobeglo je u sredu iz vrtića “Petar Pan” u naselju Duvanište u Nišu.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Roditelji ne krive vaspitačice, već sistem zaštite dece i organizaciju posla.
 
Vaspitačica je nekoliko sati po događaju javila da je dete izašlo iz dvorišta, a u četvrtak im se javio i direktor Predškolske ustanove "Pčelica". 
 
- Ispričali su mi da nije bila na ulici. Ne mogu da kažem da nije tako jer ja to nisam videla. Jesam za to da se reaguje, ali ne želim da neko zbog ovog slučaja izgubi posao i da se dovede u pitanje egzistencija nečije porodice - kaže majka devojčice. 
 
U vrtiću su roditeljima rekli da je devojčicu primetila vaspitačica njihovog starijeg sina, koja je uplakanu i vratila nazad. 
 
Majka dodaje da razume da je teško, čak možda i nemoguće, imati nadzor nad toliko mnogo dece. U grupi njenog srednjeg sina i istom vrtiću ih je, na primer, upisano čak 43, ali zamera na tome što je kapija bila otvorena i otključana. 
 
- Zaključavanje kapije je jednostavna mera predostoržnosti. Nije sporno to što je moja ćerka došla do kapije, ali nikako nije smela da se javi mogućnost da izađe van. Ne možete toliko dece držati na oku sve vreme, pričam iz iskustva, imam ih troje, ali ovo je trebalo sprečiti - priča majka. 
 
 
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: