NI: Nema dovoljno pedijatara

Regionalne vesti - Nedelja 14.09.2014 - 23:26

O zdravlju 75.000 dece u Nišu brine 45 pedijatara, a od toga četvoro uskoro odlazi u penziju, što kako tvri direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan nije dovoljno.

Jerkan tvrdi da Ministarstvo zdravlja ne dozvoljava niškom Domu zdravlja da primi nove pedijatre na mesta onih koji su odlazili u penziju ili su iz nekog drugog razloga prestajali da rade.

- Kad neko ode na bolovanje ili dok traju odmori, zaista je teško da se organizuje rad s tako malo ljudi. Osim centralne zgrade, imamo pedijatre i po školskim ambulantama i u selima. Moraćemo negde da zatvorimo pedijatrijske ambulante - izjavio je Jerkan.

On je kazao da je jedino pozitivno što je devetoro lekara tog Doma zdravlja otišlo na specijalizaciju, pa bi to trebalo da poboljša stanje.

Pomoćnica direktora za organizaciona pitanja Jasmina Ranković sa druge strane tvrdi da ima dovoljno pedijatara za postojeći broj dece u gradu.

- Svi lekari na specijalizaciji vraćaju se u službu pedijatrije u naredne dve godine. Specijalisti pedijatrije ne rade po selima, osim u Novom Selu. Zatvaranje ambulanti neće biti – kazala je Ranković.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: