NI: O opstanku lokalnih medija

Regionalne vesti - Petak 21.11.2014 - 17:07

Da li mediji na lokalu mogu da opstanu i odgovore na nove zahteve tržišta, koji su izazovi pred njima i problemi sa kojima se suočavaju - neke su od tema konferencije koja će biti održana u utorak, 25. novembra, u Nišu.

Ima li opstanka za lokane medije? Ima li opstanka za lokane medije?

Na konferenciji će biti reči o savremenim tehnologijama koje “otvaraju” novi medijski prostor, kao i o tome šta donose novi medijski zakoni, digitalizacija, promena u finansiranju medija od strane države i o tome kako ekonomska kriza utiče na lokalne medije.

    Čini se da je situacija za medije poprilično neizvesna, a naročito za one lokalnog karaktera. Nekada nosioci demokratskih promena, stubovi građanske participacije, najosnovnije i najrelevantnije sredstvo informisanja u zajednici, lokalni mediji su u sve težoj situaciji, uzrokovanoj nagomilanim problemima iz prethodnih godina, ali i novim zahtevima tržišta - navode organizatori konferencije.

Konferenciju “Perspektive lokalnih medija“ organizuje Media i reform centar Niš, u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji, Delegacijom EU u Srbiji i Ministarstvom kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, a u cilju, kako navode, "razmene mišljenja i pronalaženja adekvatnih načina za dalje funkcionisanje medija sa lokala".

    Ovaj događaj je i prilika da se radno obeleži decenija rada i delovanja naše organizacije, predstave postignuti rezultati, koji su između ostalog doprineli institucionalizaciji kulture dijaloga i međusektorske saradnje, a u cilju razvoja građanskog i demokratskog društva - kažu u Media i reform centru.

Ova konferencija biće održana u hotelu “Grand”.

Juznevesti.com, OK RADIO, Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: