NI: Predsedniku na poklon 43.000 dinara

Regionalne vesti - Četvrtak 31.07.2014 - 13:12

Opštinsko veće niške opštine Crveni Krst uručilo je poklon od 43.000 dinara odlazećem predsedniku opštine Darku Bulatoviću za doprinos razvoju opštine.

Pozivajući se na tek doneti "Pravilnik o korišćenju reprezentacije i raspolaganju poklonima", većnici su 5. maja odlučili da odlazećem predsedniku uruče "poklon čestitku - Giftonkard".
 
U obrazloženju odluke piše samo da je Bulatović "doprineo razvoju Opštine".
 
Zlatko Minić iz organizacije "Transparentnost Srbija" smatra da je reč o "besmislenoj ideji" da opštinski organ daje poklon odlazećem predsedniku Opštine.
 
- Zamislite da Vlada Srbije daje poklone ministrima koji podnesu ostavku iako su dobro radili, što je bilo obrazloženje za povlačenje nekoliko rekonstruisanih ministara, ili da parlament daje poklone poslanicima koji podnesu ostavku na pola mandata - kaže Minić.
 
Darko Bulatović koji je sada vršilac dužnosti direktora "Jugoistoka", tvrdi da na poklon nije dobio "poklon-čestitku", već ručni sat.
 
- To su mi uručili kad su me zvali tamo na ispraćaj. Uručili su mi poklon sat, ja ga imam i prijavio sam ga tamo kome se to prijavljuje - kaže Bulatović.
 
Predrag Rajković, koji je potpisao rešenje Opštinskog veća o odobravanju poklona Bulatoviću, je tvrdio da se u dokumentu potkrala greška.
 
- Tehnička greška. Sat je u pitanju - rekao je Rajković.
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: