NI: Usvojen budžet za 2015. godinu

Regionalne vesti - Četvrtak 18.12.2014 - 09:38

Skupština Niša usvojila je budžet Grada za 2015. godinu.

Budžet je projektovan na oko 10 milijardi dinara uz najavu da bi u januaru mogao da se koriguje zbog uzimanja kredita za refinansiranje kredita, za koje je gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao da mogu da se dobiju po kamnoj stopi od 4 odsto.

Najviše kritika na predloženi budžet dali su odbornici Demokratske stranke (DS) i Socijaldemokratske stranke (SDS) koji su uglavnom imali primedbe na ukupnu sumu koja je planirana, ali i na uvećanje i uvođenje nekih novih komunalnih taksi.

- Svaki budžet koji se bazira na tome da se povećaju porezi i da se povećaju takse je osuđen na propast, jer se na taj način seče grana na kojoj se sedi. Izvorni prihodi budžeta baziraju se na pokretanju investicija i zapošljavanju. Šta je sa tim? - rekao je tokom dvosatne rasprave o budžetu odbornik DS-a Miodrag Radović.

Odbornik SDS-a Boban Mihajlović kazao je da će nove takse voditi do zatvaranja pojedinih privatnih firmi i gubitka radnih mesta jer “uvećanje za banku i malog privrednika od 40 odsto za reklame nije isto”.

Perišić rekao je da je “budžet je odraz onoga što Grad u ovom trenutku može”.
 

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: