"Nisam zvezda, ja sam partizan"

Nacionalni sport - Utorak 23.09.2014 - 05:42

Željko Obradović, najtrofejniji evropski košarkaški trener, osvojio je sa Fenerbahčeom turnir u Zadru.

Starsport Starsport

Obradović je, posle meča, novinaru koji ga je pitao kako se oseća kao zvezda odgovorio „Ja nisam zvezda, ja sam partizan“.

Objasnio je i poreklo svog nadimka – Žoc.

- Kada je 1973. Kićanović kao član reprezentacije bivše SFRJ osvojio titulu prvaka Evrope mi klinci jako smo se palili na košarku jer je Kićan bio naš Čačanin.

- Šutirali smo do iznemoglosti, a kada bi lopta ušla "bez koske" mi bismo vikali "svaka cepa". Kako je meni to išlo dobro jedan prijatelj mi je rekao da sam ja Žoc - Željko Obradović Cepač. Danas me tako zovu i u inostranstvu, volim taj nadimak - kazao je Obradović.

Obradović je rekao i da mu je, kao igraču, bilo najteže da čuva Dražena Petrovića i Velimira Perasovića.

Pričao je i o tome kako je brzo postao dobar trener.

- Zapisivao sam svaki trening nakon 20. godine života, a još kao igrač odlazio sam na trenerske seminare i izazivao čuđenje budućih kolega. I danas koristim neke stvari sa predavanja koja sam slušao u Kragujevcu 1987. kada su predavali Ćosić, Nikolić, Đurović i Trninić - rekao je, između ostalog, Obradović za Večernji list.
 

B92, VEČERNJI LIST, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: