Niski muškarci su najljubomorniji?

Zabava - Petak 18.07.2014 - 14:47

Grupa naučnika iz Holandije i Španije je iz razgovora s ispitanicima ustanovila da su najljubomorniji niski muškarci, dok su žene prosečne visine najmanje posesivne.

Vic/Flickr.com Vic/Flickr.com

Pažljivo birajte životnog saputnika, upozoravaju naučnici. Jer ukoliko je vaša partnerka izrazito visoka ili je veoma niska, ona u bi svojim ljubomornim ispadima mogla da vam život pretvori u pakao. Ali za razliku od visokih žena, muškarci koji se mogu pohvaliti natprosečnom visinom zaista su poželjni partneri i nisu nimalo ljubomorni.

To je zaključila grupa naučnika iz Holandije i Španije na osnovu podataka koje su prikupili tokom razgovora s 549 muškaraca i žena iz ove dve zemlje. Svakog sagovornika prvo su zamolili da objektivno proceni koliko je i sam ljubomoran, ali i da objasni koje partnerove karakterne osobine mu najviše smetaju.

Analiza prikupljenih odgovora otkrila je da su, statistički posmatrano, najljubomorniji niski muškarci, dok su žene prosečne visine najmanje posesivne.

Zašto je tako, pitate se? Kriva je evolucija, odgovaraju naučnici. Visoki pripadnici jačeg pola i dame prosečne visine su tokom evolucije bili najpoželjniji i najtraženiji partneri i uopšte nisu morali da brinu o konkurenciji.

NOVOSTI.RS, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: