Nova fudbalska farsa na jugu Srbije

Lokalni sport - Sreda 27.08.2014 - 08:26

Vranje - Fudbaleri Nebeskih Anđela iz Vranja gostovali su, u 2. kolu fudbalske zone Jug, ekipi Dubočica 1923 u Leskovcu, ali utakmica nije odigrana jer su svlačionice bile zaključane, a niko od predstavnika domaćina nije se pojavio.

Zona Jug Zona Jug

Protokol je napisan na tribinama, a Vranjanci su se vratili kući bez odigrane utakmice, bez bodova, ali sa troškovima odlaska i povratka.

Pošto se ekipa Dubočice nije pojavila na prve dve utakmioce izbačena je iz zone.

Na zvaničnom sajtu FS RIS objavljena je sledeća odluka

"Zbog neopravdanog neodigravanja dve utakmice, iz takmičenja u zoni Jug isključuje se FK Dubočica 1923 iz Leskovca u skladu sa članom 53. PFT FSS."

Ovim je stavljena tačka na klub koji je osnovan daleke 1923. godine i koji je eks Jugoslaviji igrao u Drugoj saveznoj ligi. Razlog  je velika finasijaka dubioza i dugovanja koja se ne mogu izmiriti.  

Kako prenose pojedini leskovački mediji, zona Jug će imati 15 klubova ili će se kao 16-ti pridružiti Moravac iz Predejana što bi bila još jedna fudbalska farsa u režiji fudbalskih čelnika regiona istočne Srbije.

Naime, od kada je SFK Moravac iz Predejana ustupio svoje mesto u Srpskoj lii Istok Dinamu iz Vranja, postoji nezvanična informacija da će se tim iz Predejana takmičiti u zoni Jug umesto Dubočice 1923.

- Fudbaleri Moravca redovno treniraju, jer je njihovom rukovodstvu rečeno da će ako istupe iz Srpske lige Istok proći bez drastičnih sankcija samo ako se uključe u takmičenje u zonu Jug.

 Po zakonu bi trebalo da idu u najnižu leskovačku “beton” ligu. U toku leta formirana je nova ekipa koja treba da se uključi od 3. kola i gostuje Bobištu. Naravno,  prva dva kola odigrali bi naknadno u slobodnim terminima – kaže za OK Radio naš anonimni sagovornik dobro upućen u fudbalska dešavanja u Jablaničkom okrugu.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: