Novak: Borim se za prvo mesto

Nacionalni sport - Utorak 30.09.2014 - 13:20

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da se trenutno na turniru u Pekingu bori da zadrži prvo mesto na ATP listi do kraja sezone.

Beta/AP Photo/Julio Cortez Beta/AP Photo/Julio Cortez

Đoković je u prvom kolu pobedio Španca Giljerma Garsija-Lopesa sa 6:2, 6:1, i tako došao do svoje 20. uzastopne pobede u prestonici Kine.

Na čelu ATP liste Đoković trenutno ima 12.150 bodova, a prate ga Rafael Nadal sa 8.665 i Rodžer Federer, koji ima 8.170. Posle turnira u Pekingu slede Mastersi u Šangaju i Parizu, a potom i završni Masters sezone u Londonu.

- Borim se za prvo mesto na svetu. Naravno, svaki turnir je veoma važan i to je već velika motivacija. Volim da se takmičim, da budem na terenu i budem deo sjajnih turnira kakav je ovaj u Pekingu. Kinezi čine da se osećam dobrodošlim, kao kod kuće. To je odlično za moju motivaciju - rekao je Đoković.

Đoković se potom osvrnuo na duel sa Garsija-Lopesom, posle kojeg ga čeka susret sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom.

- Nisam potcenio svog protivnika od starta. Želeo sam da zakoračim na teren i diktiram igru i razmene udaraca. Mislim da sam bio dobar. Obojica smo sporo ušli u meč, izgubili smo dosta servisa. Bilo mi je potrebno neko vreme da uđem u ritam i da se prilagodim uslovima. Generalno, ne mogu da se žalim svojim izdanjem - naglasio je srpski teniser.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: