Novi protest Albanaca na jugu?

Lokalne vesti - Četvrtak 28.08.2014 - 09:06

Vranje - Albanci sa juga Srbije pripremaju protest povodom stanja u obrazovanju na njihovom maternjem jeziku, saznaje OK Radio.

Sa ranijih protesta Albanaca Sa ranijih protesta Albanaca

Ukoliko svi albanski subjekti u Bujanovcu i Preševu prihvate inicijativu svojih najviših političkih predstavnika, protest bi mogao da bude organizovan početkom septembra.

Inicijativa o novom protestu potekla je u sredu, na odvojenim sastancima najviših predstavnika Albanaca u Bujanovcu i Preševu, koji su analizirali stanje u obrazovanju pred početak nove školske godine.

- I na početku ove školske godine srpske vlasti nisu ispunile svoje obaveze i obećanja prema učenicima albanske nacionalne zajednice, osnovcima pre svih – zaključili su učesnici razgovora.

Razgovoru u Bujanovcu pored ostalih učestvovali su predsednik opštine Nagip Arifi, predsednik skupštine Jonuz Musliu i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Galip Bećiri.

Hoće li biti protesta i kada, isti učesnici će odlučiti na novom sastanku koji će najverovatnije biti održan početkom sledeće nedelje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: