Odbojkaši otvaraju SP pred 65.000

Nacionalni sport - Subota 30.08.2014 - 10:26

Odbojkaška reprezentacija Srbije utakmicom sa selekcijom domaćina od 20.15 otvara Svetsko prvenstvo u Poljskoj.

Foto: Odbojkaški savez Srbije Foto: Odbojkaški savez Srbije

Planetarni šampionat biće otvoren na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi, koji može da primi 65.000 ljudi, pa se očekuje pravi spektakl.

Izabranici Igora Kolakovića u Poljskoj brane bronzu osvojenu pre četiri godine u Rimu, a selektor veruje da je naš tim sposoban da iznenadi i umeša se u borbu za odličja.

- Znamo da ne spadamo u krug favorita za medalju i niko nas ne svrstava u red pretendenata za najviši plasman. Međutim, imamo veliku želju da, bas kao i na Evropskom prvenstvu, probamo da se borimo za odličje. Ne zavisi samo od nas koliko ćemo biti uspešni, ali verujem da će momci dati sve od sebe - rekao je Kolaković uoči startne utakmice.

Kolaković je dodao da su reprezentativci svesni činjenice da će odigrati istorijski meč.

- Igraćemo pred 60.000 ljudi, uzbuđenje i nervoza će sigurno biti prisutni, ali svi sa nestrpljenjem očekujemo početak šampionata. Jasno je da je prva utakmica važna, ali smatram da za konačan plasman nije toliko značajna. Ne sme da nam se takmičenje svede na ovu utakmicu, jer će svaka imati svoju težinu - istakao je Kolaković.

Selektor je takođe upozorio da protiv Poljaka igrači ne smeju da podlegnu atmosferi.

“Domaćin je dobra reprezentacija, spremna za velika dela, pogotovo na svom terenu. Međutim, biće pod velikim pritiskom i mi moramo da se fokusiramo na našu igru - poručio je Kolaković.

Ostali mečevi A grupe igraće se u Vroclavu, gde će rivali Srbije biti Argentina (2. septembra), Australija (4. septembra), Venecuela (6. septembra) i Kamerun (7. septembra).
 

B92, TANJUG, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: