Oko 800 poginulih u Palestini

Svetske vesti - Petak 25.07.2014 - 10:24

Diplomatski napori za okončanje sukoba izraelskih snaga i radikalnog palestinskog pokreta Hamas pojačavaju se pošto je više od 800 ljudi poginulo u sukobima koji traju više od dve nedelje.

(Foto: notigape.com) (Foto: notigape.com)
Samo u četvrtak u napadu izraelskih tenkova na severu pojasa Gaze ubijeno je 15 ljudi, dok je više od 100 povređeno u zgradi u kojoj se nalazi škola Ujedinjenih nacija. 
 
U sukobima koji su počeli 8. jula poginulo je više od 800 Palestinaca, dok je Izrael izgubio 32 vojnika koji su poginuli od 17. jula kada je pokrenuta kopnena ofanziva. 
 
Sukob bi mogao da se proširi i na Zapadnu obalu, koja nije pod kontorlom Hamasa već umerenog Fataha, pošto je u četvrtak uveče na toj teritoriji u okršaju Palestinaca i izraelskih snaga stradala jedna osoba. 
 
Izraelske bezbednosne službe u petak bi trebalo da razmotre mogućnost prestanka vatre koji je u razgovoru s premijerom Izreala Benjaminom Netanjahuom u sredu predložio američki državni sekretar Džon Keri. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: