Osnovni sud u novom ruhu

Lokalne vesti - Sreda 17.09.2014 - 11:03

U Osnovnom sudu u Vranju u sredu je obeležen završetak radova na renoviranju 17 kancelarija u potkrovlju suda, za koje je Ministarstvo pravde izdvojilo 12,5 miliona dinara.

Nikolić, Stanković i Tončev u novom prostoru Nikolić, Stanković i Tončev u novom prostoru

Tim povodom Osnovni sud obišli su poslanici Dragan Nikolić (SNS) i Novica Tončev (SPS).   

Predsednik suda Stojadin Stanković kaže da su on i zaposleni u ovoj instituciji veoma zadovoljni tokom i kvalitetom odrađenog posla.

- Sada ćemo imati neuporedivo bolje uslove za rad  sudija i sudskog osoblja. Međutim, potreban nam je i kancelarijski nameštaj za čiju nabavku smo od nadležnog ministarstva tražili još 1,5 miliona dinara.

Veoma smo zadovoljni kvalitetom radova koji će kompletno biti završeni za pet dana – kaže sudija Stanković.

Osim zamene krovnih prozora, prostorije su kompletno omalterisane, okrečene, zamenjen su pod i instalacije.

Novica Tončev, čija je firma ,,Tončev gradnja“ bila izvođač radova na ovom projektu, apelovao je da  sve institucije angažuju domaće firme kada je to potrebno, jer je po njegovoj oceni građevinarstvo u Srbiji u krizi.

- Pozdravio bih odluku Vlade Srbije da izdvaja sredstva za obnovu sudova na ovim prostorima i stvaranje boljih uslova za rad zaposlenih i građana, koji su na neki način korisnici ovih prostorija – kaže Tončev.

Dragan Nikolić  rekao je da je veoma zadovoljan funkcionalnošu prostorija koje su renovirane, uz obećanje da će učiniti sve da kod nadležnog ministarstva izdejstvuje potrebnih 1,5 miliona dinara za kancelarijski nameštaj.

- Ovaj sud će na način na koji je sređen veoma biti sličan Prvom Osnovnom sudu u Beogradu. Uslovi za rad će biti idealni.

Veoma sam zadovoljan što će  sudije i advokati posle dužeg vremena  imati ovakve uslove za rad – rekao je Nikolić.

Zgrada Osnovnog suda u Vranju jedan je od simbola grada i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Neki njeni delovi sagrađeni su još početkom prošlog veka, dok su ostali kasnije vremenom dograđivani.

Slađana Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: