Ovo istraživanje razbija jedan veliki mit o muškarcima

Zabava - Sreda 25.06.2014 - 14:22

Možda želi da vas uveri da je čvrst kao stena, ali nemojte da vas zavara spoljašnjost vašeg muškarca, piše "Daily Mail".

Image courtesy of stockimages / FreeDigitalPhotos.net Image courtesy of stockimages / FreeDigitalPhotos.net

Nova studija otkrila je da su muškarci zapravo emotivniji od žena.

Eksperiment je otkrio da kada su muškarci i žene gledali emotivne video snimke, muškarci su bili ti koji su ispoljavali intenzivnije psihološke reakcije.

Međutim, u skladu sa stereotipima, kada su upitane za emocije, žene su priznale da su osećale više emocija od muškaraca.

Istraživanje, koje je sproveo institut za istraživanje psihologije Mindlab, razbija mit da muškarci nisu u stanju da osete iste emocije kao i žene.

Neuropsiholog dr Dejvid Lusi, koji je vodio istraživanje, izjavio je da „polne stereotipe u vezi sa tim da su muškarci pravi stoici a žene emotivne dodatno podržavaju mediji i naše društvene interakcije. Skloni smo da previše uprošćavamo i preuveličavamo razlike između muškaraca i žena kao i da se fokusiramo na dokaze koji samo podržavaju naša postojeća verovanja i predrasude“.

Studija tvrdi da muškarci osećaju iste emocije kao i žene a ponekada i znatno intenzivnije, ali nisu podjednako voljni da izraze te emocije usled očekivanja koja je društvo nametnulo.

Rezultati su pokazali i da su muškarci reagovali skoro duplo emotivnije od žena kada su im prikazani emotivni video snimci.

Emotivne reakcije muškaraca bile su udvostručene kada su gledali video snimke poput vojnika koji se vraća kući iz rata i kada se ponovo susreće sa svojom kćerkom.

Uprkos tome što su žene izjavile da su emotivnije doživele određene situacije, a muškarci su zapravo prikrili svoje emotivne reacije, njihovepsihološke promene pokazale su suprotno.
 

DAILY MAIL, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: