Pakovanje kondoma košta 755 dolara

Zabava - Četvrtak 05.02.2015 - 13:26

Pakovanje od 36 kondoma marke “Trojan” u Venecueli trenutno košta neverovatnih 755 dolara (oko 660 evra), što ih verovatno čini najskupljim kondomima na svetu.

Foto: scottchan / FreeDigitalPhotos.net Foto: scottchan / FreeDigitalPhotos.net

Visoka cena kondoma u Venecueli, po kojoj se mogu naći na popularnom sajtu “MercadoLibre” namenjenom onlajn kupovini, uslovljena je aktuelnim kolapsom cena nafte, prenosi magazin Tajm.

Tajm piše da se kondomi mogu naći i na crnom tržištu po ceni od 25 dolara. Međutim, u tom slučaju oni se mogu platiti samo američkim dolarima, a i u pitanju je veoma mali broj prošvercovanih pakovanja.

Manjak kontarceptivnih sredstava mogao bi da produbi brojne socijalne probleme u Venecueli. To je jedna od zemalja sa najvećim procentom stanovnika zaraženih HIV-om.

Osim toga, abortus u Venecueli nije legalan, pa bi naizgled “zanimljivu” vest o visokoj ceni kondoma trebalo shvatiti veoma ozbiljno.
 

B92, TIME, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: